AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU ELMALI MYO’DA TOPLANDI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu Elmalı MYO’da toplandı. Rektör Prof.Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mehmet Altunkaya, Prof.Dr.Erol Gürpınar, Prof.Dr. Ahmet Ögke, Rektör Başdanışmanı Prof.Dr. Beykan Çizel ve MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir önce Kaymakam Gürbüz Saltaş’ı makamında ziyaret ettiler. Rektör Ünal Elmalı MYO’ya yardımlarından dolayı Saltaş’a teşekkür ederek, ilçelerde bulunan MYO’lara yerel yönetimlerin sahip çıkmasının önemli olduğunu vurgulayarak “Elmalı bu konuda güzel bir örnektir.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Saltaş da “Kurumlar arası iletişim önemli. Yüksekokulumuzun Elmalı için ne ifade ettiğini biliyoruz ve buna göre hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi. Ziyaretin anısına Saltaş tarafından Elmalı hatırası takdim edildi.

Daha sonra Belediye Başkanlığına geçen Rektör Ünal ve Yardımcıları Başkan Ümit Öztekin’e ev sahiplikleri için teşekkür ettiler. Ziyaret dolayısıyla Başkan Öztekin şunları söyledi: “Başta Rektör hocamız olmak üzere bütün Senato üyelerini Elmalı’da ağırlamaktan büyük keyif aldık. Yüksekokulumuz için yapılacak çok şeyin olduğunu biliyoruz. Bunları adım adım gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. İnşallah Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı bir yurdumuza 2017 yılı içerisinde sahip olacağız. Okulumuzun bizim için önemini biliyoruz.” Rektör Ünal ise “Yüksekokulumuza destekleriniz için Senatomuz ve Üniversitemiz adına sizlere teşekkür ederim. Davet üzerine Senatomuzu Elmalı’da toplamak istedik. Bu güzel tarihi ve kültürel şehirde bulunmak bizim için anlamlı. Elmalı’yı görmeyen, tanımayan hocalarımız da bu vesile buraya geldiler. Ev sahipliğiniz için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Öztekin ve Rektör Ünal’ın da iştiraki ile Senatörler Arkeoloji Müzesi, Vahhab-i Ümmi ve Sinan-ı Ümmi türbeleri ile Elmalılı Hamdi Yazır Müzesi ve tarihi Ömer Paşa Camisini ziyaret ettikten sonra Yüksekokula geçerek Senato toplantısını gerçekleştirdiler. Elmalı MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir ise Rektör Ünal ve bütün Senato üyelerine ziyaretleri için teşekkür etti.

senatokayma senato5 senato4