ELMALI MESLEK YÜKSEKOKULUNDA “MUHASEBE TARİHİ” SEMİNERİ

28.12.2021 Salı günü Yüksekokulumuz Amfisinde Muhasebe ve Vergi Bölümümüzün katkılarıyla bir seminer düzenlenmiştir. Seminere Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Muhasebe ve Finans Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Çavdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali APALI katıldı. Sayın APALI tarafından “Muhasebe Tarihi” konusunda hazırlanmış seminere Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve değerli öğrencilerimiz oldukça güzel bir katılım göstermişlerdir.

Sunumda geçmişten günümüze muhasebe bilgi sisteminin nasıl ortaya çıktığı, tarihsel süreç içerisinde ve geçmişte yaşamış tüm kavimlerce muhasebenin ne şekilde uygulandığı, nasıl bir gelişim gösterdiği anlatılmıştır. Muhasebede geçerli olan kayıt ve belge düzeninin M.Ö. 35000’li yıllardan günümüze nasıl geldiği ve bugünkü uygulamaların ne gibi değişiklikler sonucunda modern muhasebe sistemi halini aldığı da güzel, akıcı ve görsellerle desteklenmiş bir sunumla öğrencilerimize sunulmuştur.