ELMALI MYO ÖĞRENCİLERİ TEKNİK UYGULAMALARLA İŞ HAYATINA HAZIRLANIYORLAR

Yüksekokulumuz öğrencileri mezuniyet sonrasına teknik alan bilgisi ile hazırlanıyorlar. Öğretim Görevlileri Erdem Yıldız ve Nazan Dinç rehberliğinde Kontrol ve Otomasyon Program öğrencileri ASAT Hurma Atık Su Tesisleri’nde uygulama dersi yaptılar. Öğr.Gör. Yıldız teorik bilgilerin mutlaka uygulamalarının yapılması gerektiğini düşündüklerini, bunun için uygulama dersi yaptıklarını belirleterek, “Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu öğrencilerini teorik ve pratik olarak teknik gezi, seminer ve uygulamalarla yüksek donanımlı bir şekilde iş hayatına hazırlamaya çalışıyoruz. 2013 yılından beri ASAT Hurma Atık Su Tesisleri’ne teknik gezi düzenlemekteyiz. Tesisteki depo seviyelerinin, vanaların durumlarını (açık, kapalı, pozisyon) ve pompa istasyonlarının durumlarının SCADA sistemleri ile görülebildiğini öğrencilerimize göstermekteyiz. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra çalışabilecekleri örnek bir tesisi gezmemiz çok faydalı olmaktadır.” diye konuştu. ASAT tesislerinde çalışan Elektrik-Elektronik Mühendisi Ozan CEYLAN, Çevre Mühendisi Faikcan Afşeören ve Çevre Mühendisi Burcu Zurnacı tesis hakkında teknik bilgiler aktararak uygulama yaptırdılar.

Teknik gezi sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT yetkililerine fırsatı sağladıkları için teşekkür edildi.

20161214_114511 20161214_113924