ELMALI MYO’DAN GİRİŞİMCİLİK VE REKLAMCILIK SEMİNERİ

Yüksekokulumuzda “Girişimcilik ve Reklamcılık” konuşuldu. Öğretim Görevlisi Rukiye Kılıç tarafından hazırlanan ve yaklaşık bir buçuk saat öğrencilerin soruları eşliğinde dikkatle izlenen seminere konuşmacı olarak Reklamcı Muhteşem Kabasakal katıldı. Kabasakal bir girişimci olarak meslek yaşamına nasıl katıldığını yaşadıklarından tecrübeler paylaşarak “Ne istediğinizi bilir ve gerçekten isterseniz her şeyi yapabilirsiniz. Ben bu işin en tabanından geliyorum. Bu konuda hemen hemen her aşamada çalıştım. Hayalimin peşinden azimle koştum.” dedi. Bir işletme sahibi olmak için büyük sermayelere ihtiyaç olmadığını, bunun için azmin, hayalin, planlamanın olması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir hayal sizi mutlu edecek şeydir. Öncelikle bir hedefi hayal ederken şunu düşünmelisiniz: Hayaliniz sizi mutlu edecek mi? Mutlu etmeyecekse hayallerinizi değiştirin. Ve bunun üzerine yaşamınızı şekillendirmeye başlayın. Hayat size vereceklerini bakışınıza göre sunar. Doğru bakışınız size başarıyı getirecektir.”

Reklamcı Kabasakal, reklam ve reklamcılığın önemli olduğunu, bir kişinin çektirdiği resmi veya öz çekimi (selfie) sosyal paylaşım sitesi facebook ya da instagrama koymasının bile kişisel reklam çabası olduğunu belirtti. Kabasakal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Diğer birçok işte olduğu gibi bizim işimizde başarının anahtarı; çalışmak, azim, sabır ve sürekliliktir. Kayayı delenin suyu şiddeti değil, sürekliliği olduğu unutulmamalıdır. İşletmelerinizde çaldığınız kapılar yüzünüze kapandığında asla pes etmemelisiniz. İş hayatınızda ekonomik ve benzeri sıkıntılarla karşılaştığınızda, bu krizi yönetebilmelisiniz. Edindiğiniz tecrübelerden ya da başka tecrübelerden yararlanmayı bilmelisiniz.”

Seminer sonrasında Kabasakal’a Müdür Yrd.Doç.Dr. Halil Demir tarafından Elmalı MYO hatırası takdim edildi.

img_9571 muhtesem2