MEYVE SUYU FABRİKASINI ZİYARET ETTİLER

Yüksekokulumuz Seracılık Programı, meyve suyu üretimi yapan Meyve ve Kaynak Suları Tic. A.Ş. (MEYKON) tesislerine uygulama amaçlı teknik gezi yaptılar. Öğretim Görevlileri İsmail H. Akgün ve Hasan Bilgiç tarafından düzenlenen teknik gezide Üretim Müdürü Muhammet YEGÜL eşliğinde meyve suyu konsantresinin üretim aşamaları incelendi. YEGÜL “Fabrikamız Türkiye’nin ilk 5 meyve suyu fabrikalarından birisidir. En fazla üretimi yapılan elma dahil birçok meyve ile çalışıyoruz. İhtiyacımız olan meyvelerin tamamını ilçemizden sağlayamıyoruz. Üretimin arttırılması gerekiyor. Sebzelerde de meyve suyu işlemeye çalışıyoruz. Yaptığımız işlemler sırasında neredeyse hiç atık bırakmıyoruz.” dedi. Üretim aşamaları ve laboratuvar çalışmalarını yerinde inceleyen öğrenciler yeni iş imkanları hakkında da bilgi aldılar. Öğr.Gör. Akgün ve Bilgiç gezi için MEYKON yetkililerine teşekkür ettiler.