ÖĞRENCİLERE YURT DIŞI İMKANLARINDAN YARARLANMA OLANAKLARI ANLATILDI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi yurt içi ve yurt dışı öğrenci değişim imkanları hakkında Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin ve öğretim elamanlarının yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısına, Farabi Değişim Programı sorumlusu Tuba Aksakal, Erasmus Değişim Programı sorumlusu Derya Lökçü ve Mevlana Değişim Programı sorumlusu Alina Aksoy katıldılar. Ülkemizde değişik üniversitelerde Farabi Programı ile eğitim görülebileceği, eğitim sürecinde alınan derslerin denkliğinin sağlanabileceği anlatıldı. Yurdışı öğrenci hareketliliği konusunda bilgi veren Lökçü, “Öğrencilerimiz farklı ülkelerdeki üniversiteler ile öğrenci değişim hareketliliğine Erasmus Programı ile katılabilirler. Katılım şartlarını sağlayan öğrenciler, kalacakları ülkelere göre aylık 600 Euro’ya kadar burs alabiliyorlar. Öğrencilerimiz bir dönemlik ya da iki dönemlik yararlanmanın yanında Erasmus Programı ile yaz dönemlerinde de yurt dışında staj yapabilirler.” diye konuştu.

Erasmus Programı kapsamında olmayan Azerbaycan, Kırgızistan, Amerika, Japonya, Rusya, Meksika gibi 28 faklı ülkede Mevlana Programı ile değişim hareketliliğinden yararlanılabileceğini ifade eden Alina Aksoy “Koşulları sağlayan öğrenciler aylık 1200 TL burs imkanından yararlanabilirler.” dedi. Akdeniz Üniversitesinin öğrenci değişim programlarını en aktif kullanan üniversiteler arasında yer aldığı, Mevlana Programı’nın kullanımında ilk sırada olduğu belirtilen etkinlik öğrencilerin soruları ile devam etti.