Tekniker Adayları BATEM’de Uygulama Yaptı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Seracılık Programı öğrencileri Öğretim Görevlileri İsmail Akgün, Hasan Bilgiç ve Recep Balkıç rehberliğinde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ile Patara Tarım Çiçekliğe teknik inceleme ve uygulama gezisi düzenlediler. BATEM’in kuruluş amacı ve işleyişi hakkında bilgi alan öğrenciler Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkez Laboratuvarını gezerek kullanılan alet ve ekipmanları yerinde inceleme fırsatı buldular. Kim. Müh. Orçun Çınar birçok bitki türünde ve gıdalarda antioksidan, C vitamini, fenol, flavonoid vb. besin içerik analizlerini hakkında önemli bilgiler aktardı. Sebzecilik bölümünde ıslah süreci ile ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra Islahçı İbrahim Çelik “Hastalığa dayanıklılık ile ilgili ıslah çalışmalarını 100’er m2 büyüklüğündeki seralarda kontrollü koşullarda yürütüyoruz. Her şeyin kontrol altında olması yapmış olduğumuz uygulamaların başarısı açısından çok önemlidir. Antalya iklim koşulları açısından hem örtüaltı hem de açıkta yetiştiriciliğe uygundur. Bu açıdan bazı çalışmalarımızı hızla sonuçlandırabiliyoruz.” dedi. Daha sonra öğrencilere bitkilere hastalık bulaştırma ve bitki çiçeklerinde tozlama uygulamaları yaptırıldı.

Gezinin sonraki aşamasında Orkide çiçeği üretimi yapan Patara Tarım Çiçeklik Firması ziyaret edildi ve sorumlu Ziraat Mühendisi tarafından Orkide yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Gezi sonrasında Öğretim Görevlileri tarafından BATEM ve Patara Tarım yetkililerine teşekkür edildi.