TEMİZ HAVA SOLUNUM CİHAZI TATBİK EDİLDİ

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik Programı öğrencileri temiz hava solunum cihazı takarak tatbik ettiler. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlileri gözetiminde Elmalı İtfaiye Birimi’nde yapılan uygulama dersinde İtfaiye Eri Ahmet Hamdi Durmuş öğrencilere cihazların nasıl kullanılacağını tek tek uygulamalı olarak gösterdi. Yangına müdahalede, arama –kurtarma olaylarında itfaiyecinin olmazsa olmazı temiz hava solunum cihazı olduğunu belirten İtfaiye Eri Durmuş, “Temiz hava solunum cihazı itfaiyecinin akciğeri niteliğindedir. İyi bir itfaiyeci ekipmanlarını en iyi şekilde tanımalı ve bakımlarını her gün düzenli olarak yapmalıdır.” dedi. Eğitime katılan öğrenciler de derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulama yapabilmenin çok güzel olduğunu ifade ederek Elmalı İtfaiye Şefi Bilal Demir ve ekibine teşekkür ettiler.