ALTIPARMAK: ELMALI’DA GAZETE KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yüksekokuluumuzda Bahar Yarıyılının başlamasıyla birlikte etkinlikler takvimi de başlamış oldu. Bahar döneminin ilk etkinliğine Elmalı Gündem Gazetesi sahibi Serhan Altıparmak konuk oldu. “Yerel Gazetecilik ve Elmalı’da Gazete Kültürü” konulu söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Altıparmak konuşmasına iletişim fakültesini bitirdiğini, çalışma hayatına öğrenci iken başladığını, bu açıdan hem alaylı hem de okullu gazeteci olduğunu söyleyerek başladı. Alanya’dan Elmalı’ya geldiğini, küçük bir yerde gazetecilik yapmanın zor olduğuna değinerek konuşmasını sürdüren Altıparmak, “Yerel gazetecilik yapmak, hele hele Elmalı gibi küçük ve kapalı ilçelerde gazeteyi ayakta tutmak zor bir iş. Günlük yazdığımız orijinal haber sayısı çok kısıtlı. Haber bulmak da zor. Kaliteli, bilgilendirici habercilik ise daha da zor. Yazılan haberin okunmasını, dolayısıyla çıkardığımız gazetenin satılmasını istiyoruz. Günlük yerel bir gazetenin satılması için ise gazete kültürünün gelişmiş olması gerekir.” dedi.

Elmalı’da gazete kültürünün yerleşmiş bir kültür olmadığını ancak günden güne bunu aşmaya başladıklarını belirten Altıparmak şöyle devam etti: “Her gün devamlı olarak haber bulmak, bu haberleri yayınlamak zahmetli ve masraflı bir iş. Ancak bu külfetin altına girip günlük taze haberlerle okuyucularımızın karşısına çıkmaya devam ediyoruz. Bu alışkanlığı kazandırabilmek için bastığımız gazeteleri dağıttık. Artık şehrimizde yaşayanlar gazetemize alıştı ve arar oldular.” Altıparmak, öğrencilerin sorularına verdiği cevaplarla söyleşinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Elmalı’ya tarihi ve kültürel açıdan, yetiştirmiş olduğu alimler açısından bakıldığında derin bir kültür alt yapısına sahip olduğu görülür. Bu sözlerin havada kalmaması için örnek vermek gerekebilir. Medrese eğitimi için Elmalı’ya gelen dinimiz açısından önemli zatların yolu Elmalı’dan geçmiştir. Elmalı bir zamanlar manevi önderlerin yurduydu. Belediyeciliğin tarihi 1868 yılına uzanır. Elmalı’da elektrik üretip satmak için ilk girişimin 1926 olduğunu biliyor muyuz? Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin hemen ardından Türkiye’de ilk kadın belediye meclis üyelerinin buradan seçildiğini biliyor muyuz? İki kadın belediye meclis üyesinin seçildiği yıllar 1930’lu yıllardır. İşte bunlar ve daha detayına inemediğimiz zenginlikler için burada, bu yükü çekmeye devam ediyorum ve edeceğim. Siz gençler istemeden de buraya gelmiş olabilirsiniz. Ne olur başınızı kaldırıp bunları değerlendirmeye çalışın. Başarının doğru adımlarını atmak için doğru yerdesiniz.”

Söyleşi sonrasında Gazeteci Altıparmak’a MYO Müdürü Halil Demir tarafından plaket takdim edildi.

Linklerimiz