AVRUPA ŞAMPİYONU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğ’ünün birlikte hazırladıkları “Söyleşi” etkinliğine Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Yunus Emre Dede katıldı. Söyleşi öncesi Yunus Emre Dede’nin Türkiye, Dünya ve Avrupa düzeyindeki başarıları tanıtılarak 2012 yılında Yıldızlar Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya üçüncülüğü, 2014 yılı gençler Avrupa ikinciliği, 2015 yılı gençler Avrupa ikinciliği, 2015 yılı gençler Dünya üçüncülüğü, 2016 yılı U23 büyükler Avrupa üçüncülüğü, 2016 yılı büyükler Dünya üniversiteler şampiyonası ikinciliğinin yanısıra 2012 yılı yıldızlar, 2013 yılı gençler, 2014 gençler, 2015 U23 büyükler, 2017 U23 büyükler ve 2018 büyükler Türkiye şampiyonluğu başarılarını elde ettiği belirtildi. Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu ve Yüksek Lisans eğitimine devam ettiği belirtilen Dede’nin anne ve babası da izleyiciler arasındaydı. Dede “Söyleşi”ye başlarken Elmalı’da yetişerek Avrupa ve Dünya çapında elde ettiği başarılarında annesinin ve babasının katkısının büyük olduğunu söyledi. Dede konuşması sırasında “Müsabakalara başlarken mutlaka annemin ve babamın desteğini alarak başlarım. Başarılarımın sırrı milli ve manevi değerlerimize layık olmak için çok çalışmaktan geçiyor. Sadece çok çalışmak değil disiplinli çalışmak çok önemli. Eğer disiplinli şekilde devam edilmezse başarıda sürekliliği elde etmek zor. Uluslararası alanda kürsüye çıkıp istiklal marşımızı çaldırmak gurur verici. Başarılarımı daha da ileri taşımak için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Soru-Cevap şeklinde devam eden konuşmalar sırasında gençlerin güreşe sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Dede, güreşin yaygınlaşmasındaki temel noktalara değinerek elde edilen başarıların medyada daha fazla yer almasını dilediklerini belirtti. Söyleşi sonrasında Yunus Emre Dede’ye teşekkür plaketini Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Bekir Erol ve MYO Müdür Yrd. Öğr.Gör. İsmail Akgün tarafından takdim edildi.