Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Günümüzde bilgi aktarım ve iletişim cihazları, haberleşme teknolojisi konusunda yetişmiş elemanlar tarafından kurulmakta ve işletilmektedir. Haberleşme Eğitim Programımızda Genel Analog ve Dijital Elektronik bilgisinden sonra, Telefon, Radyo- TV, Telli ,Telsiz ve Uydu Haberleşmeleri gibi konular öğretilmekte bu cihazların teknik olarak işleyişleri, Mikroişlemciler ve Mikrodenetleyiciler ile bilgi aktarımı, cihazların bakım onarımları öğretilmektedir. Bu programın amacı; elektrikli, bilgisayarlı oto kontrollü yer ve uzay iletişim sistemlerinde ve dijital elektroniğin tasarımı, uygulama, kullanım, bakım ve tamirini sürdürebilecek, gereğinde yönetici ve mühendislerle köprü kurabilecek uygulama amacı teknikerlerin yetiştirilmesidir.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler

Haberleşme teknikeri olmak isteyenlerin;
– Fen bilimlerine özellikle fizik bilimine ilgili ve bu alanda başarılı,
– Elleri ve gözleri sağlam (renk körlüğü olmayan),
– Dikkatli, tedbirli ve sabırlı ,
– Tırmanma ve uzanma gibi bedensel çalışmaları yapabilecek kadar güçlü ve dayanıklı,
– Sorumluluk duygusu gelişmiş
kimseler olmaları gerekir

Meslekte İlerleme

Mesleki eğitimden sonra işyerlerinde çalışan haberleşme teknikerleri idari kadroda kısım şefi, müdür olabilirler.
Elektronik Haberleşme ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan sınavda başarılı oldukları takdirde, aşağıdaki alanlarda dört yıllık lisans programlarından birine dikey geçiş yapabilirler.

• Elektrik Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği