ELMALI MESLEK YÜKSEKOKULU VE İBRAHİM BEDRETTİN ELMALI FEN LİSESİ ARASINDA SATRANÇ ETKİNLİĞİ DÜZENLENMİŞTİR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (EMYO) ile İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi arasında 2 aşamalı olarak satranç etkinliği düzenlenmiştir. İlk aşaması Fen lisesi’nde yapılan etkinliğin 2. aşaması Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda yapılmıştır. Elmalı Meslek Yüsekokulu’nu temsilen Yunus ÖGAT, Kerim ŞAHİN ve Kadir NAZLI oynamıştır. Fen Lisesi’ni temsilen Berat ATAR, Emin Kaan ÖZMEN ve Timur AVCI oynamıştır. Bireysel performansta en iyi skoru Elmalı MYO’dan Yunus ÖGAT elde etmesine rağmen takım performansında Fen Lisesi önde bitirmiştir. Etkinliğin organizasyonunu Öğr. Gör. Erdem YILDIZ ve Öğrt. Malik ASUTAY düzenlemiştir. Etkinlik hakkında açıklama yapan YILDIZ “Satranç sporu her ne kadar bir zeka sporu olarak görülse de düzenli ve sistematik çalışmaya bağlı olarak oyuncunun geliştiği bir spor dalıdır. Bu sebeple satranç sporu düzenli çalışmaya teşvik eden ve yetenekten bağımsız olarak düzenli çalışmanın katkısını görebileceğiniz bir spor dalıdır. Satranca bir disiplin kazanma sporu olarak bakılırsa önemi daha iyi anlaşılacaktır. Pandemi öncesi İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi ile başlattığımız satranç etkinliğini 2 yıl aradan sonra tekrar bu sene gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 2 sene önce Elmalı MYO’nun kazandığı etkinliği bu sene İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi kazanmıştır. Fen Lisesi’ni tebrik etmekle birlikte buradaki asıl amacın kazanmak veya kaybetmek olmayıp öğrencilerimizin memnun kalacağı bir etkinlik düzenlemek olduğunu belirtmek isterim. Bu etkinliğin düzenlenmesinde Elmalı Meslek Yüksekokulu yetkililerine ve İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi yetkililerine öğrencilerimiz adına teşekkür ederim.” Etkinlik bitiminde Öğr. Gör. Şükrü KARAGÜL çiçek takdim etmiştir.