ELMALI MYO ÖĞRENCİLERİ FİDE TESİSİNİ GEZDİLER

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı öğrencileri Öğretim Görevlileri İsmail H. AKGÜN ve Öğr. Gör. Hasan BİLGİÇ eşliğinde Antalya’nın Kumluca İlçesinde hazır fide üretimi yapan Altın Fide Üretim tesislerini ziyaret ettiler. Fidecilik Dersinin uygulamasını yerinde görüp inceleme yapan öğrencilere Genel Müdür Sami Altıntaş önemli bilgiler aktardı. Türkiye’nin farklı bölgelerine fide üretip gönderdiklerini belirten Altıntaş “Şirketimiz özellikle aşılı sebze fidesi üretimin ülkemizde ilk üçte yer alıyor. Tesisimizde modern üretim tekniklerini ve teknolojilerini kullanıyoruz. Yaklaşık 50 bin metrekare üretim alanına sahibiz. Üretimin yoğun olduğu dönemlerde çalışan sayımız 400’ü geçiyor. Hem sebze yetiştiriciliğine hem de bulunduğumuz bölgeye kalite ve istihdam katkısı sunuyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Kendinizi iyi yetiştiriniz. Sizleri de aramızda görmek isteriz.” İfadelerini kullandı.

Ortam hazırlığından, tohum ekimine ve diğer yetiştiricilik aşamalarını yerinde inceleyen öğrenciler adına öğretim görevlileri Akgün ve Bilgiç, Altın Fide yetkililerine teşekkür ettiler.