Elmalı MYO Öğrencileri Poster Birinciliği İçin Yarıştı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) 2. Akademik Poster Sergisi ve Pilav Günü etkinliği öğrencilerin coşkulu katılımıyla gerçekleşti. Geleneksel hale getirilen etkinlikte, Öğretim Görevlilerinin rehberliğinde eğitim-öğretim sonu mezuniyet çalışmaları kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan poster sunumlarında ilginç çalışmalar yer aldı. Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Halil Demir yaptığı açıklamada öğrencilerin mezuniyet öncesinde meslek yaşamlarına hazırlamada kendi çalışma ve sonuçlarını sunma fırsatı verdiklerini söyledi. Demir “Biz Yüksekokul olarak öğrencilerimize çalışmanın başarıların kapısını açtığını göstermek istedik. Aynı zamanda birlikte çalışarak ekip olmanın da başarı basamaklarını hızla tırmanmayı ve kalıcı olmayı sağladığını anlamalarını istedik. Burada poster olarak sunulan çalışmaların önemli bir kısmı yapılmış bizzat araştırma sonuçlarıydı. Diğerleri de derleme çalışmalar da olsa oldukça bilgilendiriciydi. Yapılan posterlerin yanında öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları sunma fırsatı buldular. Akademik yazım ve sunma konusunca oldukça deneyim kazandılar.” dedi.

Sunumlardan sonra online puanlama neticesinde, Öğr.Gör. İsmail H. Akgün danışmanlığında Seracılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan “Patatesin Domates Anacı Olarak Kullanımı” başlıklı poster birinciliği alırken, yine aynı kişinin danışmanlığında yine Seracılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ve hem patates üretimini hem de üzerine aşılanan domates üretimini hedef alan “Patates üretimine Farklı Bir Yaklaşım” başlıklı poster ikinci oldu. Poster üçüncülüğünü ise Öğr. Gör. Halil Ertaş danışmanlığında elektrik bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Güneş Paneli Temizleme Aparatı” başlıklı çalışma kazandı. Elmalı MYO Müdürü Halil Demir tarafından dereceye girenlere plaket takdiminden sonra tüm öğrenciler, akademik ve idari personel ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.