ELMALI MYO SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK ÖĞRENCİ ALIYOR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibariye ilk defa öğrenci alınıyor. Programın açılmasından sonra öğretim görevlisi ihtiyacı tamamlanıp geçtiğimiz haftalarda AÜ Senato Kararı ile öğrenci talebi YÖK’e iletilmiş ve YÖK tarafından bu karar uygun görülmüştür. Konuyla ilgili açıklama yapan Elmalı MYO Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Halil Demir “2018-2019 Eğitim Öğretim Döneminde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına ilk defa öğrenci alıyoruz. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu kararın Üniversitemize ve Elmalımıza güç katacağına inanıyorum. Çünkü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önemli alanlardan birisi. Ormanlarımızın korunmasının yanısıra tarihi değere sahip binaların ve diğer eserlerin korunması, küresel ısınmayla birlikte iklim koşullarının değişmesi nedeniyle sel, fırtına ve benzeri felaketlerin sıkılığının artması bu alandan mezun olan teknikerlere olan ihtiyacı artırmaktadır. Ayrıca bu programdan mezun olanların iş bulma kolaylığı ve iş imkanları daha geniş. Alanında uzman öğretim görevlilerimizle öğrencilerimizi bekliyoruz.“ dedi.

Demir açıklamalarının sonunda yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin barınma sorununun olmayacağını da belirtti.