ELMALI MYO’DA AİLE BAĞLARI HAKKINDA SEMİNER VERİLDİ

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda İlçe Müftülüğü tarafından “Değerler Eğitimi” konusunda Müftü Vekili Abdullah Aydın tarafından bir seminer verildi. Özellikle kopan aile bağları ve bunun nedenleri üzerinde durulan seminerde, günümüzün en büyük problemlerinin başında aile kavramının yok olması geldiği söylendi. Konuşması sırasında Aydın “Ülke olarak aile birliğine önem vermemiz gerekiyor. Dünyanın bazı ülkelerinde aile bağlarının koptuğunu görüyoruz. Avrupa’nın bazı ülkelerinde bu durum yaygınlaşmış durumda. Yalnızlaşan aile bireyleri arasında duygusal bağlar kopmaya başlıyor. Duygusuzluk ise insanları bireysel hareket etmeye, yalnız başına yaşamaya çekiyor. Bunun sonucu olarak bazı insanlar akrabalarını evlerinde şans eseri olarak buluyorlar.” dedi. İngiltere’de 78 yaşında Angela isimli bir kadının 6 yıl sonra evinde ölü bulunduğunu, belirten Aydın, insanların aile bağlarından kopararak yalnızlığa itilmesinin temelinde özgürlük, kendi kararımı kendim vermeliyim gibi düşüncelerin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığını belirtti. Aydın sözlerinin devamında “Günümüzde insanları yalnızlığa itilmesinde sanal ortamların artması ve sanal ilişkilerin yaşanmasının katkısı çok büyük. Sanallıktan bir an önce kurtulmalı, gençlerimizi sanallık pençesine kapılmaktan kurtarmalıyız. Çok geç olmadan bir an önce ailelerimize vakit ayırmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Seminer bitiminde müftülük tarafından öğrencilerimize tatlı ikramı yapıldı.