Elmalı MYO’da Beden Dili Eğitimi Düzenlendi

Yüksekokulumuzda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte “Davranışların Dili-Etkin Beden Dili” konulu sertifikalı bir eğitim düzenlendi. ATSO Akademisi çatısı altında düzenlenen eğitime konuşmacı olarak katılan Uzman Okyar Atilla; etkili iletişim, iletişim kazaları, etkili dinleme, beden dilinin etkili kullanımı, beden dilinin algı şekilleri konularında önemli bilgiler aktardı. Atilla,“Yüz yüze iletişim kurulurken kullanılan sözcüklerin karşı tarafta %8, ses tonunun %37, beden dilinin ise %55 etkisi vardır. Buna karşın ilk izlenimde görüntü %55, beden dili %38, konuşma ise %7 etkiye sahiptir.” dedi.

Bir insanın dakikada ortalama 150 kelime söyleyebildiğini, bununla birlikte 500 kelime dinleyebildiğini belirterek etkin dinlemenin önemini vurgulayan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avuç aşağıya doğru çevrildiğinde daha otoriter olunur. Elleri ovuşturmak olumlu beklentileri iletir. Kolları göğüs bölgesinde kavuşturma olumsuz yaklaşımları dizginlemeyi işaret eder. İki el parmak uçlarını birbirine dokundurarak anlatım yapmak, kişinin bilgisine güveni gösterir.” Eğitime beden hareketlerinin anlamı ve verdiği mesajlar hakkında bilgilendirme yaparak devam eden Atilla, öğrencilerle canlandırmalı birebir skeçler ile uygulamalar gerçekleştirdi.

Eğitim sonrasında Okyar Atilla’ya teşekkür edilerek öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.