ELMALI MYO’DA MUHTEŞEM BİR MEZUNİYET TÖRENİ

Yüksekokulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılını muhteşem bir Mezuniyet Töreni ile sonlandırdı. Öğrenci ailelerinin de yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Av.Ümit Öztekin, Garnizon Komutanı Nuh Bektaş, Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, İlçe Orman Müdürü Dilek Öztekin ve diğer kurum amirleri hazır bulundular. Öğrencileri temsilen konuşan Kontrol ve Otomasyon Programı’ndan Mustafa Orcan Elmalı MYO’da geçen günlerini güzel hatıralarla anacağını, güzel bilgilerin yanında özellikle meslek yaşamları için pratik uygulamalardan büyük fayda sağladıklarını söyledi.

Mezuniyet programının açılış konuşmasında Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, okul olarak bu yıl geçtiğimizden yıldan daha iyi olduklarını, hedeflerinin ise gelecek yıl çok daha iyi olmak olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Demir, Elmalılara hitaben “Gelin hep birlikte Vahhab-i Ümmi’nin, Ümmi Sinan’ın, Sultan Abdal Musa’nın, Niyazi Mısri’nin ve ismini bildiğimiz ve bilmediğimiz, onca değerli şahsiyetlerin ikamet ettiği bu toprakları eğitim-öğretim açısından çok daha iyi yerlere taşıyalım.” dedi. Bugün itibariyle toplam 1405 öğrenci kaydı olduğunu ancak bunun 678’nin pasif öğrenci durumunda olduğunun altını çizen Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ümit ediyorum ki Sayın Rektörümüz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız başta olmak üzere Elmalı’nın gayretleri ile gelecek yıldan itibaren pasif öğrenci sayımız azalacak, toplamda Elmalı’ya gelen öğrencilerimiz artacaktır. Bununla ilgili güzel gelişmeler yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda öğrencilerimiz barınma konusunda bizden güzel haberler duyacaklar. Her yıl yaklaşık 350 civarında olan fahri hem şehirlilerimizin sayısı her geçen gün ümit ediyorum artacak.” Müdür Demir öğrencilere ithafen de “Mezun olduktan sonra mesleğinizin gerekliliklerini lütfen yerine getiriniz. Sizlerin başarılı bir şekilde ülkemizin geleceği için çalışması bizleri onurlandıracaktır. Her derdiniz olduğunda, bize her ihtiyacınız duyduğunuzda bizler buradayız. Yolunuz, bahtınız, işiniz, kazancınız, aşkınız, velhasıl yaşamınız açık olsun.” dedi.

Belediye Başkanı Av.Ümit Öztekin konuşmasında üniversite öğrencilerini ilçede ağırlamaktan mutlu olduklarını, her daim öğrencilerin yanında olduklarını belirterek “Mezun olduktan sonra yaptığınız işinizi en iyi şekilde yapınız. Yaptığınız işi seviniz. Mutlaka başarılı olursunuz. Hangi işi yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önemli. Ülkemizde iyi yetişmiş teknikerlere büyük ihtiyaç var. Kendinizi hafife almadan çalışmalısınız.” diye konuştu. Kaymakam Saltaş’da Yüksekokulu’n mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük keyif aldığını, Elmalı’ya öğrencilerin değer kattığını vurgulayarak “Sizler mezun oluyorsunuz. Mezun olduktan sonra mutlaka bir konuda uzman olunuz. Her işi yapıp her işte uzman olmak yerine en çok sevdiniz, başarılı olacağınız bir alanda çalışmalısınız. Sizlere her daim kapımız açık. Şansınız bahtınız açık olsun.” dedi.

Mezuniyet Töreninde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Tören öğrencilerin coşkulu şekilde kep atmasıyla son buldu.