ELMALI MYO’DAN ENGEL ALGILAYAN GÖZLÜK

Yüksekokulumuz öğrencileri Öğr. Gör. Sinan Biçer rehberliğinde engellilerin yaşamını kolaylaştıracak “engel algılayan gözlük” tasarladılar. Yılsonu uygulaması olarak Elektronik Haberleşme Programı öğrencilerinin yürüttüğü çalışma için açıklama yapan Biçer, “Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için neler yapabiliriz diye öğrencilerimizle yaptığımız konuşmada, engelleri algılayan gözlük fikri ortaya çıktı. Bu çalışmada yarasaların engelleri algılamak için kullandıkları ses dalgası gönderme yöntemi baz alındı. Tasarlamaya çalışılan bu gözlük, bireyin hareket ettiği yönde bir engel olursa sesli uyarı veriliyor. Bu uyarının verilebilmesi için ultrasonik sensörler kullanıldı.” dedi. Protip olarak tasarlanan bu gözlüğün geliştirilerek engellilerin yaşamını kolaylaştırabileceğini söyleyen Biçer, “Gelecek yıl için bu gözlüğü geliştirerek çukurları algılayabilir hale getirmek istiyoruz.” diye ekledi.

Öğr.Gör. Biçer, açıklama sonunda başarılı çalışmaları için öğrencilerine ve destekleri için Elmalı MYO Yönetimine teşekkür etti.