ELMALI MYO’DAN HİDROELEKTRİK SANTRAL ZİYARETİ

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektrik ve Otomasyon Programları Öğretim Görevlileri Nazan Dinç ve Erdem Yıldız rehberliğinde Eşen-2 Hidroelektrik Elektrik Santrali’ne (HES) teknik gezi düzenlediler. Elektrik üretimiyle ilgili süreci teorik derslerin yanında uygulama alanında inceleme fırsatı bulan öğrenciler adına açıklama yapan Dinç, “Eşen nehri üzerinde yer alan Eşen-2 HES tesisi 43,4 MWm kurulu güçte olup yıllık ortalama 187,5 GWh enerji üretecek şekilde tasarlanmıştır. Bu tür alanlarda yapılan inceleme ve uygulamalarla Elmalı Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizi iyi yetiştirebilmek için elimizden geleni yapmaktayız. Teorik derslerimizin yanında uygulamalar, teknik geziler ve seminerler yapmaktayız. Eşen-2 HES öğrencilerimiz için kapsamlı ve alanında sayılı tesislerdendir. Teknik gezimizin düzenlenmesinde destek olan santral yetkililerine ve Yüksekokul Yönetimimize teşekkür ederim.” dedi. Gezi sonrasında öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.