ELMALI VE YEREL MEDYANIN ROLÜ KONUŞULDU

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda “Elmalı ve Yerel Medyanın Rolü” konulu seminere Gazeteci Erkin Özgünsür katıldı. Antalya Ekonomi ve Akdeniz Güncel ile Elmalı’da basılan Toros gazetelerinin sahibi olduğunu ve işlerinin sadece gazetecilik olduğunu belirten Özgünsür, İstanbul merkezli gazetelerin dışında diğer il ve ilçelerde çıkarılan gazetelere Anadolu Basını denildiğini söyledi. Günden güne masrafların  arttığını, ilan gelirlerinin düştüğünü, abone sayısının azaldığını vurgulayan Özgünsür, açıklamalarına şöyle devam etti: “Artan sorunlarla beraber Anadolu Basını yaşam savaşı veriyor. Özellikle ilçelerde habercilik yapmak daha da zor. Günlük yayın için yeni ve okunacak haber bulunması gerekiyor. Gazetenin yanında bir de haber sitesinin olması gerekiyor. Detaya inilecek olursa birçok sorunla beraber zorluklar ortaya çıkıyor. 1980 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Hala haber takip edip, sayfa hazırlanması dahil her aşamada gerektiğinde çalışırım.”

Yaptıkları gazetecilik ve iletişim konularından sonra öğrenciler için Elmalı’da Yükseköğrenimi değerlendirdi. Bazı öğrencilerin sosyal aktivite yok diye ilçeyi eleştirdiklerini, ancak bu algının çok yanlış olduğuna değinen Özgünsür “ Burası büyük bir şehir değil. Büyük bir şehirle karşılaştırırsanız hataya düşersiniz. Bunun yerine avantajları üzerine odaklanın ve zamanında mezun olun.” diye devam etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Elmalı’da ulaşıma daha az para ayırırsınız. Barınma büyük şehirlere göre daha ucuz. Sinema isterseniz var. Zaman zaman tiyatro sahneleniyor. Sakin bir ortam var. Rahat ders çalışabilirsiniz. Yüksekokulunuz en sosyal okullardan birisi. Doğası güzel. Eğer eğitim gördüğünüz süre boyunca her hafta sonu, burada ve yakın yerlere hakkıyla görme ve inceleme fırsatı ayırsanız, zamanınız ancak yeter. Arkeoloji Müzesi, Kızlar Sivrisi, Avlan Gölü, Anıt Ağaçlar, Uçan Su, Karaburun Tümülüsü, Gilevgi Kalesi sadece birkaç örnek. Elmalı tarihi ve kültürel açından oldukça zengin bir ilçe. Bence bunu keşfedin, o zaman gerçek değerini anlayacaksınız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Kendinizle barışık olunuz.”

Seminer sonrasında MYO Müdürü Halil Demir tarafından Özgünsür’e plaket takdim edildi.

Linklerimiz