Elmalı’da yayla seracılığı üzerine çalıştay gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu’nun paydaşı olduğu AB Horizon 2020 projesi kapsamında iklim değişikliğinin yayla seracılığına etkileri konulu çalıştay düzenlendi.

Avrupa Birliği’nin (AB) 16 ülkede 23 farklı lokasyonda yürütülen “Dağlık Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Değer Zincirlerinin Geliştirilmesi” başlıklı AB Horizon-2020 projesi kapsamında Türkiye’de yayla seracılığının en fazla yapıldığı Antalya’nın Elmalı ilçesi seçildi. Proje paydaşlarından olan Elmalı Meslek Yüksekokulu’ndan (MYO) çalıştaya Elmalı MYO Müdürü Doç. Dr. Mükerrem Oral ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim bölümünün öğretim elemanları katıldı. Elmalı MYO çalıştaya bölgede seracılığın mevcut durumu ve gelecekte sürdürülebilirliği konuları üzerindeki çalışmalarla katkı sağladı. Ayrıca yayla seracılığına kuraklık ve küresel ısınmanın etkileri tespit edilerek bölgede seracılığın sürdürülebilmesi ve geliştirilmesi adına çeşitli çalışmalar sunuldu.

Kaynak: akdeniz.edu.tr