EŞEN HES’E TEKNİK GEZİ YAPILDI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektrik programı öğrencileri Öğr. Gör. Erdem Yıldız eşliğinde dönemin son teknik gezisini Eşen-2 Hidroelektrik Santrali’ne düzenlediler. Muğla ili Fethiye ilçesi Örenköy sınırları içerisinde Eşen nehri üzerinde yer alan Eşen-2 HES tesisi 43,4 MWm kurulu güce sahip olduğunu söyleyen İşletme Sorumlusu Tansel Turgut iş güvenliğinin önemli olduğunu belirterek “İşinizin ne kadar uzmanı olursanız olun iş güvenliği olmadan hayata tutunamazsınız.” dedi.  Turgut ve diğer tesis sorumluları teorik öğrenmenin yanında bunların mutlaka uygulamasının yapılmasını gerektiğini ifade ederek Eşen-2 santralinin yapısı, işletme şartları, enerjinin nasıl üretildiği, makina teçhizatı hakkında bilgiler paylaştılar. Gezi sonrasında Öğr.Gör. Yıldız en iyi elektrik teknikerlerini yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak gezi imkanını sağlayan Akdeniz Üniversitesi Yönetimine ve Eşen-2 HES yetkililerine teşekkür etti.