GENÇ İTFAİYECİLER ARAMA KURTARMA TATBİKATI YAPTILAR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik öğrencileri arama kurtarma tatbikatı yaptılar. Öğretim Görevlileri Ozan Ceylan, Özer Merdan ve Ramazan Özçakır rehberliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı İtfaiye birimine yapılan gezide, arama ve kurtarmada kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Tanıtım sonrasında Şef Bilal Demir gözetiminde ayırıcı ve kesici hidrolik sistemlerini, hava yastıklarını ve beton kesme aletlerini kullanan öğrencilerin, meslekleri ile ilgili uygulama yaptıkları için oldukça memnun oldukları gözlendi. Tatbikat sonrasında açıklama yapan Özçakır “Bugün ki uygulamalı eğitimimizde arama-kurtarma olaylarında; özellikle trafik kazalarında kazazedelerin kurtarılmasında kullanılan ekipmanları uygulamalı olarak gördük. Bize bu imkanı sunan özellikle Büyükşehir Belediyesi, Elmalı İtfaiye Birimi ve şef Bilal Demir’e çok teşekkür ederiz.” dedi.