İTFAİYECİLİK ÖĞRENCİLERİNDEN SU VE KÖPÜK TATBİKATI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri iyi bir tekniker olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Öğretim Görevlileri Ozan Ceylan, Özer Merdan ve Ramazan Özçakır rehberliğinde meslek yaşamlarına hazırlanan tekniker adayları Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı İtfaiyecilik biriminde tatbikatlara katılıyorlar. Birim Şefi Bilal Demir ve ekibinin kontrolünde yapılan tatbikatta öğrenciler tazyikli su ve yangın söndürmede köpük işleme yöntemlerini uyguladılar. Tatbikat sonrasında açıklama yapan Öğr.Gör.Özçakır “Biliyoruz ki iyi bir sivil savunma ve itfaiye teknikeri uygulamalar ile yetiştirilebilir. Bundan dolayı sürekli uygulama alanındayız. Bu kez tazyikli su kontrolü ve köpük işlemenin önemi için buluştuk. Bizlere destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Elmalı İtfaiye Birimine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Uygulama sonrası tekniker adayları memnuniyetlerini bildirerek teşekkür ettiler.