KADIN GİRİŞİMCİ ŞULE TOSUN ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda “Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği” kapsamında Elmalılı ilk kadın girişimcilerden Şule Tosun tecrübelerini paylaştı. Yapılan söyleşide Tosun, işletme kurma sürecinde karşılaştığı sorunları ve nasıl başarılı olduğu üzerinde durarak hayvancılıktan kafe işletmeciliğine kadar başarılı girişimcilik örneklerini sergilediğini belirtti. Kadın platformu kuruculuğu yaptığını, Elmalı’nın ilk kadın meclis üyesi olduğunu da vurgulayan Tosun “Girişimci olmak ve başarmak için öncelikle karar vermeniz sonra bu karar da cesur olmanız gerekiyor. Yani gözü kara olmalısınız. Bu aklınıza gelen fikrin üzerine bodoslama atlamak değil, kararınızı verirken inceleme ve araştırmanızı yapıp cesaret göstermenizi kast ediyorum. Önünüzde uzun yıllar var. Sizler de birer girişimci olabilirsiniz. Geleceğiniz için kariyerinizi iyi planlamalısınız.” dedi.

Öğr. Gör. Kılıç tecrübelerini paylaştığı için Şule Tosun’a teşekkür etti.