MYO ÖĞRENCİLERİ GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİM UYGULAMASINDA

Son yıllarda alternatif elektrik üretimi konusunda yapılan çalışmalar güneşten elektrik üretimi üzerinde yoğunlaşmış durumda. Antalya’nın Elmalı İlçesi bu konuda en önemli merkezlerden birisi. Yüksekokulumuz Elektrik ve Elektronik Teknolojisi öğretim elemanları, öğrencilerini bu konuda uzmanlaştırma çalışmalarına odaklanarak teorik ve uygulamalı derslere ağırlık veriyorlar. Öğretim Görevlileri Nazan Dinç ve Erdem Yıldız rehberliğinde Elgi Enerji’ye ait Güneş Enerji Santraline (GES) yapılan incelemede öğrenciler güneşten elektrik üretimini adım adım uyguladılar. GES’de elektriğin nasıl üretildiği, depolandığı ve şebekeye aktarıldığı konusunda aldıkları bilgiler ve uygulama sonrasında açıklama yapan Dinç “Teknik olarak anlatılabilecek çok şey var. Kısaca 1250kVA gücünde olan bir trafo üzerinde güneşten elektrik üretimiyle ilgili bütün aşamalar adım adım gösterildi. Öğrencilerimiz derslerin yanında bu uygulamalarla mezuniyet sonrasında çalışmaya hazır durumdalar. Elmalı’nın bu avantajını değerlendirmeye çalışıyoruz ve bu konuda da başarılıyız.” dedi.

Elektrik üretimi uygulaması sonrasında yetkililere teşekkür edildi.