ÖĞRENCİLER KENDİLERİ İÇİN EĞİTİM SETİ GELİŞTİRDİLER

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sistem Analizi ve Projeleri kapsamında uygulama derslerinde kullanılabilecek mikro denetleyici eğitim seti geliştirdiler. Son yıllarda uygulama odaklı eğitime ağırlık veren Elmalı MYO Öğretim Görevlilerinden Kemal Çelik elektronik yazılım yazma ve geliştirmenin önemli bir bilgi ve uygulama alt yapısı olduğunu belirterek, tekniker adaylarının yazdıkları yazılımları bu set ile test etme şansı yakaladıklarını belirtti. Çelik açıklamasında şunları söyledi: “Yapılan uygulama eğitimlerini duyurmaya çalışmamızın sebeplerinden birisi kaliteli teknikerlik eğitimi almak isteyenlerin dikkatini çekmektir. Örneğin öğrencilerimizle geliştirdiğimiz bu mikro denetleyici eğitim seti için meslek yaşamına hazırlanmada çok büyük öneme sahip. Piyasada çok kullanılan belli başlı sensörler, entegreler ve ekranların bulunduğu bu eğitim seti; arduino, arm cortex m4, pic, dspic gibi ortamlarda yazılan yazılımlar için kullanılabilmektedir. Gençlerimiz bu set ile hem devre tasarlama, devre montajı hem de yazılım konusunda kendilerine alt yapı oluşturuyorlar. Böylece kendilerine uygun, kolay iş imkanları sağlanmış oluyor.” Açıklama sonrası çelik destekleri için Elmalı MYO Yönetimine ve öğrencilerine teşekkür etti.