TOPLUMSAL DESTEK FAALİYETLERİ KAPSAMINDA ELMALI MESLEK YÜKSEKOKULU VE İBRAHİM BEDRETTİN ELMALI FEN LİSESİ ROBOTİK KODLAMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEMİŞTİR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (EMYO) ile İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi arasında 4 gün süren “Robotik Kodlama” etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğin organizasyonunu Öğr. Gör. Erdem YILDIZ ve Öğrt. Malik ASUTAY düzenlemiştir. Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi 2. Sınıf öğrencilerinden Caner KILIÇ, Osman AYÇİÇEK, Emre MANAV, Yaşar FINDIK, Halit BALIK ve Sedat İBİ etkinliğin gerçekleşmesini sağlamışlardır. Etkinlik hakkında açıklama yapan YILDIZ “Teknolojinin her geçen gün gelişmesi robotik ve kodlama konularının da gitgide önem kazanmasına sebep olmaktadır. Robotik Kodlama, STEM eğitimi kapsamında bir eğitim şeklidir. STEM(Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler. Robotik Kodlama konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – BTK Akademi tarafından da eğitimler verilmektedir. Robotik Kodlama eğitiminin ileride daha da yaygınlaşacağı ve bu konudaki tecrübenin de ileride artacağını düşünmekteyim. Etkinliği özellikle Elektronik Teknolojisi 2. Sınıf öğrencilerinin yürütmesini istedik. Öğrenme yöntemlerinden biri olan öğreterek öğrenme tekniğini kullanmış olduk. İlk gün Caner KILIÇ hazırlamış olduğu sunumu Fen Lisesi öğrencilerine anlatmıştır. Daha sonraki günlerde ise elektronik parçaların görevleri, montaj ve kodun mikroişlemciye atılması vb. konular anlatılmıştır. Etkinlikten hem Elmalı Meslek Yüksekokulu hem de İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi öğrencilerinin memnun kaldığını öğrenciler tarafından yapılan geri dönüşlerden bilmekteyiz. Bu eğitim etkinliğinin düzenlenmesinde Elmalı Meslek Yüksekokulu yetkililerine ve İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi yetkililerine öğrencilerimiz adına teşekkür ederim.” dedi.