Aralık 2023 Bülteni

Akdeniz Bilişim Zirvesi

akdenizbilişimzirvesi1.jpeg

akdenizbilişimzirvesi2.jpeg

15 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olan "Akdeniz Bilişim Zirvesi 2023" etkinliğine Elmalı MYO Bilgisayar Programcılığı öğrencileri katılım sağladılar. Etkinlikte öğrenciler firma yöneticilerinin tecrübe paylaşımlarını dinleme fırsatı yakaladılar. Sektör temsilcilerinin stantlarını da gezen öğrencilerimiz için faydalı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kurum Amirlerinin Ziyareti

20 Aralık 2023 Kurum Amirleri Ziyareti.jpeg

Elmalı İlçesi Kurum Amirleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Mükerrem Oral’ı ziyaret ettiler. Ziyarette “Kurumlar Arası İş Birliği Çalışmalarının Arttırılması” önemi vurgulanarak, katkı sağlamak adına yapılabilecekler konuşuldu.

Teşekkür Belgesi

20 Aralık 2023 Teşekkür belgesi.jpeg

Meslek Yüksekokulumuz yönetimi, Elmalı Kaymakamımız Sayın Faruk Erdem tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında kadim Şehir Elmalı’da yapılan etkinliklere sunmuş olduğu katkılar sebebiyle “Teşekkür Belgesi” ile taltif edildi.

Akademik Kurul Toplantısı

akademik kurul1.jpg

akademik kurul2.JPG

Meslek Yüksekokulumuzda 2023-2024 Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşunun 30. Yılı münasebetiyle Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 25 yılı aşkın süredir hizmet veren akademik ve idari personelimize özverili çalışmalarından dolayı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Mükerrem Oral tarafından plaket takdim edildi. 

Güz Yarıyılı uygulamalarının değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı dilek ve temennilerin alınmasıyla sona erdi.

Madde Bağımlılığı Semineri

bağımlılık jandarma.JPG

Meslek Yüksekokulumuzda,   "Madde Bağımlılığı " konusunda bir seminer düzenlendi. Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı seminerde Olay Yeri İnceleme Uzmanı Ali Sert jandarma komutanlığının görev alanları, bağımlılık yapan maddeler, bu maddelerin zararları gibi konuları içeren bir sunum yaptı, gençlerin bilinçsizce de bağımlı olabileceğini belirten Sert, “Gençler dikkatli olun, çevrenizde olan bitene vakıf olun, art niyetli insanların tuzağına düşmeyin.” dedi.

Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Oğuz Çetin öğrencilerimize bağımlılık sürecinden ve sonuçlarından bahsetti. Çetin,  bağımlı olan bir bireyin fiziksel ve psikolojik sağlığının, sosyal ve ailevi çevresinin iş yaşantısının olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, “Çevrenizde bağımlı olduğunu düşündüğünüz kişiler varsa onlara yardım elinizi uzatın.” dedi.

Jandarma Üst Teğmen Onur Yetim, “Gençlerin madde kullanımlarını önlemek adına jandarma komutanlığı olarak bilgilendirme seminerleri” yaptıklarını belirtti.

Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Mükerrem Oral “Geleceğimiz olan kıymetli öğrencilerimizi kötü ve bağımlılık yapan alışkanlıklardan ne kadar koruyabilirsek o kadar güzel ve anlamlı bir iş yapmış oluruz. Bu anlamda eğitimciler olarak sorumluluklarımızın farkındayız.” dedi.

Elmalı Kamu Kurum Müdürleri Kamuda Kadın Yöneticiliğini Konuştu 

kamuda kadın yönetici.jpeg

Meslek Yüksekokulumuzda Cumhuriyetin 100 Yılı Konuşmaları kapsamında Elmalı kamu kurum müdürlerinin katıldığı bir panel düzenlendi. Cumhuriyetimizin kadın yöneticilerinin meslek yüksekokulu öğrencileri ile buluştuğu, Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mükerrem Oral’ın moderatörlük yaptığı panele, Elmalı Mal Müdürü Alime Uslu, Elmalı Vergi Dairesi Müdürü Arzu Topçuoğlu, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, Elmalı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gülsün Özmen, Elmalı İlçe Seçim Müdürü Hatice Gürkan konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, Elmalı kamu kurum müdürleri kendi kariyer yolculuklarından, kadrolarının yetkinlik alanlarından, görev tanımlarından bahsettiler. Amirleri oldukları kurumların işleyişleri, sorumluluk alanları ve iş akışlarındaki prosedürler hakkında bilgiler verdiler. Öğrencilerin mezuniyetleri sonrası kamuda istihdam olanakları, kadınların iş hayatında karşılaştıkları zorluklar, “kadın yönetici olma”, iş hayatı ve aile, çalışan ve eş olma, çalışan ve anne olma , gibi konuların konuşulduğu panel sonrası, panelistler  öğrencilerin sorularını cevapladılar. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hürriyet İtfaiye İstasyonu Teknik Gezisi

buyuksehirbelediye1.jpeg

buyuksehirbelediye2.jpeg

28.12.2023 tarihinde Elmalı MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Hürriyet İtfaiye İstasyonuna teknik gezi düzenlendi. Öğrencilerimiz, kurtarma teknikleri ve itfaiye araç ve malzeme bilgisi hakkında uygulamalar yaparak mesleki becerileri ile ilgili kazanımlar elde ettiler. Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet KISA olmak üzere emeği geçen tüm itfaiye ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Eklenme tarihi :4.01.2024 09:53:42
Son güncelleme : 4.01.2024 12:09:34