Ekim 2023 Bülteni

Yüksekokul Müdürümüzün Mesajı Var

mükerrem-oral.png

  Cumhuriyetimizin 100. Yılında hedeflerini ve ideallerini gerçekleştirmek için yüksekokulumuza gelen sevgili gençler ve meslek yüksekokulumuzun çok kıymetli öğretim elemanları, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

      Meslek Yüksekokullarının temel eğitim hedefi, ülkemizdeki sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyacı olan meslek alanlarında, donanımlı, iyi yetişmiş “mesleki ve teknik” açıdan yeterli bilgi ve beceriye sahip, teknolojik değişim ve gelişmeleri takip eden, teorik ve pratik bilgilerini bütünleştirerek kullanabilen ara daha özel bir ifadeyle aranan eleman yetiştirmektir. Meslek yüksekokulumuz her geçen gün gelişen ve büyüyen akademik kadrosuyla kişiler arası iletişim becerisine, mesleki etik değerlere, yeterli bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirme misyonuyla ülkesine hizmet etmektedir. Öğretim elemanı kadromuz program sayımıza ve öğrenci sayımıza göre sürekli artmaktadır. Alanlarında uzmanlaşmış deneyimli, sürekli kendini geliştiren dinamik, güçlü, başarılı ve donanımlı akademik kadroya sahip olması okulumuzun en güçlü yönlerinden biridir. Yüksekokulumuz 2023 yılı itibari ile  3 Öğretim Üyesi ve 32 Öğretim Görevlisi ile hizmet vermektedir. 2023 yılı itibari ile Yüksekokulumuz bünyesinde 10 program 9 bölüm yer almaktadır. Siz çok kıymetli gençlerimizin nitelikli bir birey olarak yetişmesi için tüm akademik ve idari kadromuzla yeni eğitim öğretim dönemine hazırız.

       Eğitim müfredatlarımız öğrencilerimizin nitelikli meslek elemanı olarak yetişmelerine  yönelik hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz teorik derslerde edindikleri bilgileri uygulama laboratuvarlarında beceriye dönüştürme imkânına sahiptirler. Okulumuz bünyesinde 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet elektrik atölyesi, 1 adet elektronik laboratuvarı, 1 adet tarım alet ve makinaları atölyesi , 1 adet tarım laboratuvarı, 2 adet kapalı sera, 2 adet açık tarım uygulama alanı,1 adet yabancı dil laboratuvarı yer almaktadır. Yeni eğitim-öğretim döneminde çalışmalarımızın etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi adına okulumuzdaki laboratuvar ve atölyelerin teknolojik alt yapısı sorumlu öğretim elemanlarımız Öğr.Gör. Murat Serdar Emek ve Öğr.Gör. Ali Biçer tarafından her yıl güz dönemi başlangıcında güncellenmektedir.

       Yüksekokulumuzda her yıl teorik ve uygulamalı eğitim programlarımızın yanı sıra, sizleri iş hayatına daha donanımlı hazırlamak adına seminer, kongre, teknik gezi gibi etkinlikler ve masa tenisi, futbol, voleybol gibi spor müsabakaları düzenlemekteyiz.

   Yeni döneme başlamadan önce 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda gerçekleştirilen faaliyetlerden kısaca bahsetmek isterim. 

  1. Tarım Makinaları programı 1999 yılı mezunumuz ve Bestnet Bilişim Teknolojileri şirketi yöneticisi Selami Yakut Bey tarafından okulumuz öğrencileri ve akademisyenlerinin katıldığı söyleşi düzenlendi.
  2. 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya Anfaş Expo Center Fuar alanında düzenlenen Dünyanın en büyük örtü altı (seracılık) tarım sektörü fuarı Growtech Tarım Fuarı’na teknik gezi düzenlendi.
  3. Meslek Yüksekokulumuzda her yıl düzenli olarak yapılan “Masa Tenisi Turnuvası” Okulumuz Spor Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Özer Merdan’ın sorumluluğunda yapıldı. 16 (on altı) öğrencimizin ve 2 (iki) hocamızın katıldığı turnuvada, öğrencimiz Mehmet Gencer Masa Tenisi Şampiyonu oldu. 
  4. Okulumuz bünyesinde kurulan Birim Mezun Komisyonu tarafından “Ben Mezunum Bana Sor” Etkinlikleri kapsamında Mezun öğrencimiz Makine ve Kaynak Mühendisi Koray Kaya ile Teams üzerinden söyleşi yapıldı.
  5. Bilgisayar Teknolojileri Bölümü tarafından "Yazılım Sektöründe Kariyer" konulu söyleşi Ms Teams Online üzerinden gerçekleştirildi.
  6. Yüksekokulumuzda Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesinin katkılarıyla lavanta, kekik ve adaçayı dikimlerinin yapıldığı damlama sulama sistemli bir uygulama arazisi oluşturuldu. 
  7. Yüksekokulumuzda Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sebze Yetiştiriciliği” kursunun sınavı yapıldı.

       Akdeniz Üniversitesi olarak gelişim ve kaliteyi önemseyen ekibimizle iletişimi önceleyen örgüt kültürü ile eğitim-öğretim faaliyetlerimizi yürütüyoruz.  Öğrenci merkezli yaklaşımımız, paydaş görüşlerimiz, girişimci ve yenilikçi faaliyetlerimizle kalite odaklı bir okuluz.  Öğrencimiz olduğunuz andan itibaren Elmalı Meslek Yüksekokulu çatısı altında, gerek iki yıllık eğitim-öğretim hayatınız boyunca gerekse mezuniyet sonrası yaşamınızda okul yönetimimizin sevgi, hoşgörü ve ilgisi üzerinizde olacaktır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının hepimiz için başarılı olmasını diliyorum.

Doç. Dr. Mükerrem ORAL 
Yüksekokul Müdürü

Yüksekokulumuzda Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

(2.1)10.10.Akademik Kurul.jpeg

        Yüksekokulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Mükerrem Oral’ın açılış konuşması ve genel değerlendirmeleri ile başladı.

        Müdür Yardımcımız Öğr.Gör. Dr. Recep Balkıç’ın gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi vermesi ile devam eden toplantıda, güz döneminde uygulanacak eğitim- öğretim ve idari süreçler için öğretim elemanlarının görüş ve önerileri alındı. Akademik Kurul toplantısı dilek ve temennilerin alınması ardından sonlandırıldı.(10 Ekim 2023)

Yüksekokulumuza ATSO Elmalı Temsilciliğinden Ziyaret

(3)18.10.2023 Atso Ziyaret.jpeg

       ATSO Elmalı Şube Temsilcisi Halit Akar ve Müteahhit Ali Tekeli Yüksek Okulumuzu ziyaret ettiler.

       Yüksekokulumuz ve öğrencilerimizle ilgili istişareler yapılan görüşmede Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Mükerrem Oral okulumuzun teknoloji ve teçhizat bakımından eksiklerini vurgulayarak, okulumuzu tercih eden öğrencilerimizin, özellikle kız öğrencilerin barınma sorunu olduğunu ve bu nedenle okulumuzu kazanmalarına rağmen kayıt yaptırmadan geri döndüklerini belirtti. Yüksekokulumuz bünyesinde ilçemize yönelik bölümlerin de açılabileceğini vurgulayan Oral, Yüksekokulun Elmalıda daha etkin olarak varlığını sürdürebilmesi adına halkının, Elmalı kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin üniversiteye sahip çıkmalarının çok önemli olduğunu vurguladı  (18 Ekim 2023)

Yüksek Okul Yönetimi Yeni Atanan Elmalı Emniyet Müdürünü ziyaret etti

(4)18.10.2023 Emniyet Müdürü ziyaret.jpeg

       Meslek Yüksekokulumuz Yönetimi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında Elmalı İlçemizdeki kurumlara ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda İlçemize yeni atanan Emniyet Müdürümüz Sayın Caner Çiçek Bey’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan yüksekokul yönetimimiz, öğrencilerimizin Elmalı ilçesindeki güvenliği ve karşılaştıkları sorunlara ilişkin paylaşımlarda bulundu. (18 Ekim 2023).

Yüksekokul Yönetimi Elmalı Cezaevi Müdürlüğünü ziyaret etti

(5)18.10 cezaevi ziyaret.jpeg

       Ardından Elmalı Cezaevi Müdürlüğüne de ziyarette bulunuldu. Okulumuzda bulunan Açık Ceza Evinden öğrencilerimizle ilgili istişareler yapılarak, işbirliğinin artırılması yönünde kararlar alındı. (18 Ekim)

Yüksekokul Yönetimi ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi temel atma törenine katıldı

(6)18.10.2023 Atso Temel Atma.jpeg

       Yüksekokulumuz Yönetimi ATSO Başkanı Ali Bahar Bey’in daveti ile Elmalı ilçemize açılacak olan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezinin Temel atma törenine katıldı. (18 Ekim )

Yüksekokulumuzda “Cumhuriyet ve Türkçe” konulu bir konferans düzenlendi.

7 aykut hoca.jpg

 

       Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle Elmalı Meslek Yüksekokulunda 24 Ekim 2023 tarihinde “Cumhuriyet ve Türkçe” adlı konferans düzenlendi. Öğr. Gör. Dr. Aykut Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Yüksekokulumuz öğrencileri, öğretim elemanları ve idari personel katılım sağladı.

       Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türkçenin hayatın her alanında daha çok yer almaya başladığını vurgulayan Çelik,  sözlerine şu şekilde devam etti:

       “Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri de Türkçe üzerinde olmuştur. Öyle ki 1 Kasım 1928’de gerçekleştirilen Harf İnkılabı ile 12 Temmuz 1932’de kurulan Türk Dil Kurumu sayesinde Türkçenin gelişimi ve dönüşümü üzerine ciddi çalışmalar yürütülmüştür. Bu dönemde önceden Türkçeye yerleşmiş olan yabancı kökenli kelimelerin Türkçe karşılıkları oluşturulmuş ve halkın öz Türkçe kelimeleri kullanması teşvik edilmiştir.”(24.10.2023)

Yüksekokul Öğrencilerimiz Topluluk Tanıtım Günlerine Katıldı

(8.1) Topluluk Tanıtım Günü.jpeg

       Yüksekokulumuz öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Erdem Yıldız eşliğinde 24 Ekim 2023 tarihinde Topluluk Tanıtım Günlerine katılım sağladılar. Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yapılmış olan etkinlikte Elmalı Myo öğrencileri topluluklar hakkında bilgi edindi.

Kongre Katılımı

(9.1) 19.10.2023 Kongre Erdem Yıldız.jpeg

       Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Erdem YILDIZ 29 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilmiş olan  "15th International Congress on Agricultural Mechanization and Energy in Agriculture” başlıklı Uluslararası Kongrede sözlü sunum yapmıştır. Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kongre Katılımı

 Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Murat Yücel 29-31 Ekim 2023 Tarihleri arasında Afyonda Düzenlenen “4. Ulusal ve 7. Uluslararası Biyoistatistik” Kongresinde bildiri sunmuştur. Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yüksekokulumuzda Cumhuriyetin 100 Yılı Konuşmaları kapsamında Elmalı Kaymakamı Sayın Faruk Erdem misafir edildi.

(11.1)31.10.2023.Kaymakam Seminer.jpeg

       Yüksekokulumuzda Cumhuriyetin 100. Yılı Konuşmaları kapsamında Elmalı Kaymakamı Sayın Faruk Erdem misafir edildi. Yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Mükerrem Oral’ın açılış konuşması ile başlayan söyleşide, Kaymakamımız öğrencilerimizin ekonomik ve sosyo-kültürel sorunlarını dinleyerek, çözümünde destek olma sözü verdi.

        Elmalı MYO öğrencilerimizin yaşadığı sorunların en önemlisi Barınma Sorunu olarak dikkat çekmiştir. ÖSYM tarafından tam kapasite öğrenci yerleşimi gerçekleştirilen yüksekokulumuza, kayıt esnasında Elmalı ilçesinde bir Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu olamadığı için, barınma sorunundan dolayı, okulumuza yerleşen öğrenciler okulumuzu tercih etmesine rağmen kayıt yaptırmadan gitmektedirler. Elmalı Kaymakamı Sayın Erdem,  öğrencilerimize 30 yıllık bir süreçte geçici çözümlerle giderilmeye çalışılan yurt sorununu kalıcı çözüm bulma sözü verdi. Kaymakam Erdem, Yüksekokul açıldığından beri, belediyenin desteği veya diğer kurumların misafirhanelerinin kullandırılması gibi geçici yöntemlere başvurulduğu için barınma sorununun bu kadar çözümsüz kaldığını belirterek. “Belki sizler göremezsiniz ancak, yurt sorununu kalıcı olarak çözeceğiz.” dedi. (31 Ekim 2023)

Bilimsel Araştırma Proje Desteği

       Erasmus+ Programı KA220-VET kapsamında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK’ün koordinatörlüğünü yaptığı, Elmalı Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Recep BALKIÇ ve Kumluca Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü  Öğr. Gör. Lokman ALTINKAYA’nın araştırmacı olarak yer aldığı “Cooperation for the Improvement of Sustainable and Organic Social Farming Practices in Prison” (EcoFarms4Prisons) konu başlıklı proje, destek almaya hak kazanmıştır. Almanya koordinatörlüğünde yürütülecek olan ve İtalya, Portekiz ile Türkiye’nin ortak olarak yer aldığı, bütçesi 400.000 Euro olan proje kapsamında Akdeniz Üniversitemiz 68.580,00 Euro bütçe ile desteklenmiştir.

Eklenme tarihi :8.11.2023 21:58:27
Son güncelleme : 12.11.2023 21:25:43