Ocak-Şubat-Mart 2024 Bülteni

Mezuniyet Başarısı

Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlarından Sinan Biçer Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlarından Kemal Çelik Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği  doktorasını tamamlamıştır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Makale Yayın

halil ertas yayin.jpeg

Öğr. Gör. Halil ERTAŞ'ın “Power Distribution Control of PV-Diesel Power Systems” isimli çalışması, 08-10 Ocak tarihleri arasında KATAR-Doha’da düzenlenen “4th International Conference on Smart Grid and Renewable Energy (SGRE)” konferansı kapsamında “Institute of Electrical and Electronics Engineers” (IEEE)’de yayımlanmıştır. 

Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)

günkaf1.jpeg

günkaf2.jpeg

Elmalı Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri ve öğretim elemanları 23-24 Şubat Üniversitemiz ev sahipliğinde Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleşen Güney Bölgesinin en büyük fuarı GÜNKAF’a katılım sağladılar.  GÜNKAF, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Üniversitemiz ev sahipliğinde 12 üniversitenin paydaşlığı ile gerçekleştirmiştir. GÜNKAF, 243 işveren, birbirinden güzel 85 etkinlik ve 25.000 üzerinde ziyaretçi ile iki güne damga vurdu.

Takdir Beratı

takdir.jpeg

Elmalı Kaymakamımız Sayın Faruk Erdem Elmalı Meslek Yüksekokul’u Müdürümüz  Doç. Dr. Mükerrem Oral ve Müdür Yardımcımız  Recep Balkıç’ı “İnsan Hakları Kurulu” üyesi olarak Kadim Şehir Elmalı’da 2023 yılı içerisinde yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı “Takdir Beratı” ile onure etti.

Belediye Başkanı'na Teşekkür Ziyareti

belediye.jpeg

Meslek Yüksekokulumuz Yönetimi Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ü makamında ziyaret ederek Meslek Yüksekokulumuza vermiş olduğu önem ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

“Bağımlılıkla Mücadele” Semineri

yedam1.JPG

yedam2.JPG

29.02.2024 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele” semineri kapsamında, Antalya Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) yetkilileri bağımlılık süreci hakkında bilgiler vererek bünyelerinde psikolojik danışmanlık ve sosyal destek sağladıklarını belirtmişlerdir.

Ayrıca seminer kapsamında Antalya Muratpaşa Gençlik Merkezi yetkilileride planlı bir şekilde düzenlenen “Gençlik kampları” hakkında bilgiler vererek gençlerimizin, tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri imkanlarından faydalanabileceğini belirttiler.

Antalya Muratpaşa Gençlik Merkezi ve YEDAM yetkililerine verdikleri değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

Doğa Uyanırken "Doğaya Saygı Yürüyüşü"

doğa1.JPG

doğa2.JPG

Meslek Yüksekokulumuzda  Öğr.Gör.Dr. Özer Merdan’ın rehberliğinde “Doğa Uyanırken Doğaya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi. Öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin katılımı ile yapılan yürüyüşte yerleşkemiz etrafında doğaya bırakılan çöpleri topladık. Su ve içecek şişeleri, sigara izmaritleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toparlandı. Öğrencilerimizin çevreye olan duyarlılığını artırmak amacı ile yapılan etkinlikte toplanan çöpler Elmalı Belediyesi tarafından kaldırıldı. 

Doğa bıraktığını her atık yıllarca doğada kalıyor. Plastik şişe 450 yıl, Cam atıklar 4000 yıl, alüminyum kutular 200-300 yıl..  “Sürdürülebilir bir çevre için çöplerimizi çöp kutusuna atalım”

Vergi Dairesi Ziyareti

vergi dairesi1.jpeg

Meslek Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri Öğr. Gör. Rukiye Kılıç refakatında 35. Vergi Haftası münasebetiyle ile Elmalı Vergi Dairesine ziyarette bulundular. Elmalı Vergi Dairesi Müdürü Arzu Topçuoğlu öğrencilerimize vergi dairesinin işleyişi, organizasyon yapısı, istihdam imkânları gibi konularda bilgi verdi.

Siz Tarihin Kadim Kenti Elmalı'yı Biliyor musunuz?

kadim şehir elmalı1.JPG

Siz Tarihin Kadim Kenti Elmalı'yı Biliyor musunuz?" Meslek Yüksekokulumuzda Elmalı Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Arkeolog Durmuş Altan  ve Elmalı Müzesi Müdürü Arkeolog Tahir Aksekili’yi  misafir ettik ve öğrencilerimize Kadim Şehir Elmalı'yı anlattılar.

Elmalı Müzesi Müdürü Arkeolog Tahir Aksekili kronolojik sıra ile Elmalı’nın geçmişten günümüze arkeolojik öneminden, bu topraklarda yaşayan medeniyetlerden bahsetti. Elmalı sikkeleri, küp mezarlar gibi  Elmalı müzesinde yer alan tarihi eserlerden ve bunların arkeolojik öneminden bahsetti. Aksekili öğrencilerimize Semahöyük,Hacımusalar Höyüğü, Armutlu Kaya Mezarları, Gölova Anıt  Mezarları, Gilevgi Kalesi, Avşar Kalesi, Likya yolu gibi Elmalı’da yer alan Arkeolojik alanları tanıttı.

Elmalı Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Arkeolog Durmuş Altan öğrencilerimize, Elmalı’nın Tarihi ve Kültürel değerlerini anlattı. Altan, Tarihi Arı Serenleri, 1940 yılında çıkan bir yangın sonrası günümüze yalnızca minaresi kalan Cami-i Atik, 1610’dan beri ayakta duran Ketenci Ömer Paşa Camii ve Külliyesi, Bakırcılar Çarşısı, Tarihi Elmalı Evleri, Likya lahit mezarlarının birebir kopyası olan Tahıl Ambarları gibi birçok tarihi değerden ve bunların öneminden bahsetti.Elmalıda geçmişten günümüze yapılmakta olan Yörük Göçü, Yağlı Pehlivan Güreşlerini anlattı, Kadim Şehir Elmalı’nın Canlar’ını: Abdal Musa,Baltası Gedik, VahiB-i Ümmi,Sinan-ı Ümmi,Niyazı-i Mısri, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır,İbrahim Bedrettin Elmalı tanıttı.

Altan ve Aksekili etkinlik sonrasında öğrencilerimizin ve hocalarımızın sorularını yanıtladılar.

Orman Haftası Etkinliği

orman haftası1.jpeg

Elmalı Meslek Yüksekokulu Yönetim ve idari personeli Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası Fidan Dikim Etkinliğine katılım sağladı.

Eklenme tarihi :2.04.2024 22:35:05
Son güncelleme : 4.04.2024 22:22:19