Sivil Savunma ve İtfaiyecilik

itfaiye1.jpg                       itfaiye2.jpg                       itfaiye3.jpg

PROGRAM TANITIMI

– Elmalı Meslek Yüksekokulunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımını başlayacak olan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında, yaşanabilecek felaketlerde (deprem, sel, yangın, vs.) arama kurtarma, koruma ve müdahale yapabilecek, ve bu konularda kişileri eğitebilecek personeller yetiştirilerek çalışma hayatlarında uzmanlaşmalarının hızlandırılması amaçlanmaktadır.

EĞİTİM SÜRESİ VE BAŞLICA DERSLER

– Önlisans programı dâhilinde eğitim süresi 2 yıldır ve 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Dersler dönemlik işlenmektedir ve her yarıyılda en az 15 hafta eğitim-öğretim verilmektedir. Staj yapmak isteğe bağlıdır.

Genel Kimya, Matematik, Yanma Bilgisi, Fizik, İtfaiye Araç ve Malzeme Bilgisi, İlk Yardım, Kurtarma Teknikleri ve Spor Eğitimi, Yangına Müdahale Teknikleri, Akışkanlar Mekaniği, Yangın Güvenliği Önlemleri, Bilgisayar Destekli Çizim, Sivil Savunma ve Korunma Bilgisi, Tehlikeli Maddeler ve Taşımacılığı, Acil Durum Yönetimi gibi dersler verilmektedir.

MEZUNLARIN KAZANDIKLARI ÜNVAN VE ÇALIŞMA ALANLARI

– Sivil Savunma ve İtfaiyecilik mezunlarının çalışabileceği muhtemel iş alanları şunlardır:

– Belediyelere bağlı İtfaiye Teşkilatları;

– Havaalanlarında (ARFF memuru olarak);

-Çeşitli turizm işletmelerinde, endüstriyel tesislerde Yangın Güvenlik Uzmanı olarak çalışabilmektedirler.
Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümünde yer alan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile öğrenci alımına başlamıştır.

Koordinatör:

Eklenme tarihi :4.11.2022 11:25:04