ULUSAL ELEKTRİK SİSTEMİ VE AKILLI ŞEBEKELER SEMİNERİ VERİLDİ

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda Öğr.Gör.Erdem Yıldız rehberliğinde “Türkiye Ulusal Elektrik Sistemi ve Akıllı Şebekeler” konulu seminer düzenlendi. TEİAŞ’da başmühendis olarak çalışan Halil İbrahim Aydınöz’ün konuşmacı olarak katıldığı seminer, soru-cevap şeklinde sürdürülerek tekniker adaylarının sorunlar ve konular hakkında fikir yürütmeleri üzerine kurgulandı. Akıllı şebeke sisteminden, enterkonnekte yapıdan, elektrik şebekesinde olması gereken özellikler vb. konulardan bahseden Aydınöz, “Günümüz teknolojisine göre ihtiyaçların giderilmesi önemlidir. Gelişmiş teknoloji ulusal elektrik sistemimizde de kullanılmaktadır. Akıllı şebekeler devrededir. Elektrik konusunda uzmanlaşacak kişilerin mutlaka güncel gelişmelere ayak uydurması gerekiyor. Özellikle bu alanda ihtiyaç duyulan teknikerlerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri önemlidir.” dedi.

Öğr.Gör.Yıldız da tekniker adaylarının meslek yaşamına atılmadan önce kendilerini yetiştirmelerine katkı sağlayanlara ve konuşmacı Aydınöz’e Elmalı MYO adına teşekkür ederek plaket takdim etti.