YENİ ÖĞRENCİLER ELMALI KEŞFİNE ÇIKTILAR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’na yeni gelen öğrenciler tarihi ve kültürel yerleri tanıma keşfine çıktılar. Tarih alanında Öğretim Görevlisi olan Derya Öge Set’in de hazır bulunduğu gezi boyunca Belediye Kültür ve Turizm Müdürü Arkeolog Durmuş Altan rehberlik yaptı. Elmalı’nın tarihi ve kültürel açıdan Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olduğunu belirten Altan, “Elmalımızı tanınırlığını artırmak adına son yıllarda büyük bir atılım yaptık. Belediyemiz de ilçemize büyük yatırımlar yaptı. İlçemiz fotoğrafçıların, tarihçilerin, tasavvufçuların ilgi odağı haline geldi. Üç yıl önce olmayan yüzme havuzu ve fitness merkezinin bile olduğu bir kültür merkezimiz var. Sinema ve tiyatro izlemek isteyenler artık bu fırsata sahipler. MYO’muza gelen sizler önemli bir kültürel birikim sağlayarak ayrılacaksınız ve çok şanslısınız.” dedi. Arkeoloji Müzesi, Hamdi Yazır Müzesi, Ömer Paşa Camisi ve Külliyesi ve Top Dağı Seyir Terası ve benzeri yerlere yapılan ziyaret sonrası Belediye tarafından öğrencilere yemek ikram edildi. Daha sonra Öğr.Gör.Set tarafından Altan’a teşekkür edildi.